Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako bežično poslati fotografiju ili video sa Windows na Android uređaj koristeći Nearby Share!

Kako bežično poslati fotografiju ili video sa Windows na Android uređaj koristeći Nearby Share!

Nearby Share od sada nativno radi sa Android telefonima. Potpuno bežično, u svega dva klika, pošaljite podatke sa Windows računara na Android uređaje. Evo kako!

Bežićna konekcija i sinhronizacija Android telefona sa Windows računarima je iz godine u godinu sve bolja i stabilnija. Ovo nas baš raduje jer konačno, nakon šest godina, imamo totalnu sihronizaciju između našeg Android telefona i Windows računara. Ovo podrazumeva pozivanje, razmena SMS poruka, pregled fotografija i razmena dokumenata između računara i telefona.

 



Međutim, novitet je zapravo još bolja integracija nekih opcija u sam Windows operativni sistem, bez potrebe da se instalira neka dodatna aplikacija. Naime, Windows ima svoju tehnologiju deljenja datoteka koja se naziva Nearby Share. Dakle ovo nije isto kao i Quick Share tehnologija koju ima Google. Međutim, od sada je moguće pomoću NearbyShare tehnologije poslati datoteke sa Windows računara na Android uređaje i to direktno iz “podeli” sekicije. 

Kako poslati fotografiju, video ili neku drugu datoteku sa Windows na Android uređaj koristeći Nearby tehnologiju?

1. Na računaru pronađite datoteku koju želite bežično da pošaljete sa Windows računara na Android telefon.

2. Desnim klikom inicirajte padajući panel i kliknite na opciju “Podeli” (eng. share).

3. U okviru sekcije “Nearby Share” će se prikazati obližnji uređaji. Da biste inicirali transfer podataka, kliknite na “Moj Telefon” (eng. my phone) ikonu. 



4. Nakon što se podaci pošalju, na telefonu ćete dobiti obaveštenje o pristiglim podacima.

*Napoemna

- Važno je da imate na umu da ovo funkcioniše na Windows uređajima sa WiFi i Bluetooth konekcijama



- Da bi ovo funkcionisalo, potrebno je da Windows i Android telefoni budu povezani putem “Phone Link” sistema. 

U slučaju da vam se telefon ne prikazuje u okviru sekcije “Nearby Share” potrebno je da ažurirate svoj Windows računar. Ovo je nova funkcionalnost i može se dogoditi da još nije stigla za vaš računar. 

Ali bez brige, niste uslovljeni da čekate da biste podelili podatke sa računara na telefon koristeći ovu tehnologiju. Dovoljno je da umesto klika na telefon zapravo kliknete na “Povezivanje sa telefonom” opciju koja boravi ispod “Share using” sekcije.



U slučaju da na listi nema “Povezivanje sa telefonom” opcije, samo dodirnite na “Sve aplikacije” (eng. all apps) taster produžetku naslova “Share using” i tu ćete je pronaći. 

Imajte na umu NearbyShare radi u oba smera pa tako možete prebaciti bilo koju datoteku sa svog Android telefona na Windows računar. Procedura je jednostavna. Pronađite datoteku koju želite da pošaljete sa telefona na računar i dodirnite na “Podeli” taster. U okviru panela koji se prikazuje na dnu ekrana jednostavno pronađite i dodirnite na “Povezivanje sa telefonom” ikonu ispod koje piše “Pošalji na računar”. 

Tada će se prikazati svi povezani Windows računari. Dodirnite na željeni računar i datoteka će biti poslata. 

Kao što možete videti, sve je daleko jednostavnije u odnosu na ono što smo mogli da koristimo pre šest godina kada je zapravo nastao Phone Link sistem tj. aplikacija. Ako se sećate, tada se zvala “Your Phone”.

>> Microsoft sprema novu "Your Phone" aplikaciju za sinhronizaciju telefona sa Windows 10! <<

>> Your Phone aplikacija za Windows računare dobila mogućnost telefonskog pozivanja! <<

>> Kako podesiti “Your Phone” aplikaciju na Windows računaru? <<